Kinderdagverblijf Hummelstee

 

Kinderdagverblijf de Hummelstee is een particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer, aan de rand van Winschoten. Wij bieden opvang aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar. Daarnaast hebben we nog drie buitenschoolse opvang locaties, voor kinderen van 4 tot 12 jaar, verdeeld over Winschoten.

Het kinderdagverblijf bestaat uit twee verdiepingen.
Beneden is er een babygroep, peutergroep, slaapzaal, keuken en kindersanitair.
Boven is er een slaapzaal voor de peuters.
Voor het kinderdagverblijf hebben we een speelplaats met zandbakken, buitenspeelgoed en rijdend materiaal.
Ook hebben we een groot grasveld met diverse speeltoestellen en een grote zandbak.
Naast het grasveld zit een afgesloten wei met geiten en kippen.

Het kinderdagverblijf is opgedeeld in twee groepen:
Babygroep (indien van toepassing): op de babygroep is plaats voor maximaal 9 baby’s van 0 tot 1½ jaar, per 5 baby’s is één leidster aanwezig. ( indien de verhouding van baby’s meer zijn dan dreumes/kleuter wordt er een aparte babygroep gevormd )
Combinatie groep: hier is plaats voor maximaal 12 kinderen van 1 tot 4 jaar. Per 7 peuters is er één leidster aanwezig op de groep.

Alle leidsters van Hummelstee hebben minimaal een afgeronde opleiding SPW 3. Op de groepen wordt Nederlands gesproken.

Voor de doorstroming naar de volgende groep, wordt niet alleen gekeken naar de leeftijd, maar ook naar de algehele ontwikkeling van het kind. Zodat elk kind zich in zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen.

Het pedagogisch beleidsplan en de protocollen staan vermeld op de website. Ook vind je hier de verslagen van de jaarlijkse inspectie van de GGD.

Wij streven ernaar om een warme, huiselijke sfeer te creëren, waar het kind zich prettig voelt. Er is voldoende speelruimte en speelgoed aanwezig, dat aansluit op de ontwikkelingsfases van de kinderen.

Hummelstee is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30- 18.30 uur, ook tijdens de vakanties. Alleen op nationale feestdagen en tussen kerst en oud & nieuw zijn wij gesloten.

De dagen zijn opgesplitst in twee dagdelen; van 7.30- 13.00 uur en van 13.00- 18.30 uur. De gemiddelde kosten per uur zijn € 6,60 per uur, dit is inclusief luiers, eten en drinken, m.u.v. de fles- en dieetvoeding.

Afhankelijk van uw inkomen, kunt u een gedeelte van de opvangkosten terug krijgen via de belastingdienst, kinderopvangtoeslag.